Jegging

Inhoudsopgave

Een jegging, niet de meest voor de hand liggende keuze, maar toch zien we deze broek steeds vaker voorbijkomen. Vaak wordt de jegging verward met de legging. Om je een zo goed mogelijk beeld te geven van wat een jegging exact is en wat het verschil is ten opzichte van de legging, gaan we hier in dit artikel wat verder voor je op in.

Wat is een jegging?

De Jegging is een combinatie tussen de legging en een jeans. Nu je het weet, klinkt het eigenlijk best logisch toch? De laatste jaren zien we dat de jegging steeds populairder wordt onder de dames. Ook niet zo heel vreemd, wat ze sluiten perfect aan en hebben een ontzettende fijne pasvorm. De jegging is dus niets meer dan een legging, alleen dan gemaakt van spijkerstof met flink wat stretch.

Voordeel van een jegging

Het grote voordeel van een jegging ten opzichte van de legging, is dat een jegging prima gedragen kan worden in plaats van een broek. Wanneer je kiest voor een legging, dan is dit niet het geval. De legging wordt namelijk vaak gedragen met een langere trui of T-shirt. Een jegging heeft een dusdanige look dat hij bijna niet van een ‘echte’ jeans is te onderscheiden. Door de perfecte pasvorm sluit hij altijd goed aan op je benen. Daarnaast zorgt deze broek er ook voor dat je optisch een stuk slanker oogt. Dit komt doordat hij naar beneden small toeloopt.

Hoe draag je een jegging?

Het grote voordeel bij een jegging is, is dat je deze kunt zien als volwaardige vervanger voor je broek. Dit betekent, dat je dus alles kunt combineren met deze jeans. Zo kun je kiezen voor een prachtige trui, maar ook T-shirt of blouse staat perfect. Doordat je ze overal mee kunt combineren kun je ze perfect dragen in iedere gewenste situatie. Of je nu een formele gelegenheid hebt of een informele, door je schoenen en bovenkleding op de juiste manier te matchen, zul jij er altijd keurig gekleed uitzien. Doordat je helemaal zelf kunt bepalen hoe jij jezelf kleed, is dit kledingstuk een echte must have voor iedere vrouw. Daarom mag de jegging absoluut niet ontbreken in jouw kledingkast!