Slim fit jeans

Inhoudsopgave

Broeken, we kennen ze in allerlei verschillende soorten. De meeste bekende variant is natuurlijk voor de meesten van ons de Skinny jeans, slim fit en regular fit. Toch zien we dat de slim fit jeans en Skinny jeans vaak met elkaar worden vergeleken. In de basis klopt dit ook. Beide zijn gemaakt van een stretch stof, zodat ze perfect aansluiten op je lichaam. Toch zijn er een aantal verschillen die jij moet weten voordat jij je keuze kunt maken tussen een slim fit of Skinny jeans.

Wat is een slim fit jeans?

Om het heel eenvoudig te houden, is een slim fit broek niet meer dan een strakke broek. Deze jeans sluit door de stretch perfect aan op je benen en voelt enorm fijn. De slim fit wordt ook wel vaak aangezien voor de Skinny jeans. Voor mensen met een slank figuur zijn dit de perfecte broeken. Dit komt doordat de broek vrij strak zit bij je bovenbenen en vervolgens naar beneden toe smaller wordt. Dit zorgt ervoor dat je figuur optimaal wordt geaccentueerd. Iets dikkere benen, ga dan voor een regular fit.

Verschillende soorten jeans

Naast de slim fit jeans kennen we tal van andere soorten broeken. Zoals hierboven ook aangegeven kan het zijn, dat wanneer je wat stevigere bovenbenen hebt een regular fit net iets fijner zit dan een slim fit jeans. Dit komt doordat de regular fit geen stretch bevat. Op deze manier sluit de broek toch goed aan, maar zit hij niet strak op je lichaam. Het kan namelijk zijn dat jij je helemaal niet comfortabel voelt wanneer je broek te strak zit.

Slim fit matchen

In principe kun jij je slim fit jeans matchen met ieder ander kleding stuk. Of je nu kiest voor een trui, strak shirt of blouse? Het kan allemaal! Juist dit maakt deze broek zo ontzettend populair. Je kunt ze namelijk perfect dragen op zowel formele als informele gelegenheden. Juist dit zorgt ervoor dat deze broek ook bij mannen de afgelopen jaren enorm heeft gewonnen aan populariteit. De kans dat jij er ook één in de kast hebt liggen is dus vrij groot. Kortom, deze broek mag dus absoluut niet ontbreken in jouw garderobe!