Skinny jeans vs slim fit

skinny vs slimfit

Inhoudsopgave

Skinny jeans vs slim fit is iets wat je vaak in de winkel ziet. De skinny jeans broeken liggen aan de andere kant dan de slim fit broeken. Het kan daardoor lastig zijn om te bepalen in welke sectie je zal moeten gaan kijken naar je broeken.

Toch zijn er wel een paar dingen waar je rekening mee zal kunnen houden. De broeken zijn namelijk zeker niet hetzelfde. Toch denken veel mensen dat wel, terwijl je er voordeel uit haalt wanneer je het verschil tussen de broeken weet.

Elastan

Het grootste verschil tussen skinny jeans en een slim fit broek, is het feit dat een skinny jeans broek altijd elastan in de broek heeft zitten. Dit houdt in dat er altijd elastiek in de broek aanwezig is. Daardoor kan de broek makkelijk op je lichaam aansluiten.

Een slim fit broek zal niet strak op je lichaam aansluiten. Deze broeken zitten net iets losser. Een skinny jeans broek wordt ook wel eens een tweede huid genoemd, omdat het zo strak op de huid zit. Het is dan een kwestie van kijken wat jezelf fijner vindt.

Het comfort

Beide broeken van dezelfde maat zitten heel anders zitten. Dit komt door het feit dat de skinny jeans strakker om je benen zullen gaan zitten dan de slim fit jeans. Dit komt door het feit dat in de skinny jeans zeker wel elastiek zit, maar het elastiek zal strak om je lichaam staan.

Bij slim fit broeken zullen de broeken aan de bovenkant ook wat strakker zitten, maar minder strak aan de bovenkant. Hierdoor is het comfort van beide broeken heel anders. Het is dan een kwestie van kijken wat jezelf fijn zal gaan vinden. Je kan dan het beste beide broeken een keer gepast hebben in een fysieke winkel.